Mission

Mission

Foodomagic > Mission

Back To Homepage

FoodOmagics® startade som en reaktion på att försöka förnya framtagningen av matbilder. Vi vill tillföra nya dimensioner på matfotografier genom att använda oss av ny teknik & rörliga element. Men allra främst vill vi zooma ut från tallriken och skapa berättelser om det där tillfället när maten avnjuts. Förutom att bilden ska spegla vad som äts vill vi addera spänning i bilden. Vi vill att bilden ska ge oss frågor som ”Vilka är det som äter den här maten? Vad har de varit med om?”

Vi tycker att mat ska skapas – istället för att lagas

Vi tror att det är svårt att njuta av en matstund om man har stressat fram maten. Med foodOmagics® vill vi skapa en lugn aura kring matlagningen. Vi vill att matlagningen ska vara en kreativ process, precis som allt annat skapande. Även om vardagen i sig är stressig vill försöka omvandla matstressen till en njutbar bubbla, ett fryst ögonblick om så bara för en liten stund. Därför är lugnet & ljuset extra viktigt för oss i våra bilder.

Kan man uppleva ett recept istället för att läsa det?

Ibland är det svårt att förstå ett recept genom en tillagningsbeskrivning. Genom våra bildserier får du en levande rörlig, autentisk upplevelse av hur maten tillagas. Vi tror att detta kan sänka barriärer samt skapa en större lust att laga maten. Självklart finns även recepten i skriftligt format.

Enkelheten i fokus

Vi hyllar gärna den enkla maten. Med få ingredienser och moment. På så sätt kan vi få bort den kravfyllda matlagningen och lyfta fram stunden och berättelsen. Det är då det blir riktig magi!